Waktu solat

Monday, 22 September 2014

OH INBOX KU PENUH!! SPAM DA 2,855!

        Assallamualaikum,salam berbahagia teman. Udah lama sih gue ngak menulis ya kan. Kesibukan membututi terus sih sama gue, asyiknya terdorong mau lihat ajer teman-teman mengepost cerita-cerita baru, gue sendiri ngak-ngak juge nengpost sama kayakk mereka deh. Waduhh, ngobro-ngobro udah tertaip pake bahasa indon nya yehh... Waduhh,pengaruh sinetronnya barangkali,hehehe.

       Sudah!!!!! Berbelit-belit mulut dan tangan menulis mengikut bahasa saudara kita di seberang sana.
Yea la, ini lah padahnya bila kuat sangat tengok cerita indonesia. Sebut saja tentang drama dari negara indonesia, semua pasti tahu kan. 

    Hah? tak suka cerita indon! Habis yang hang duk sebut bawang putih bawang merah tu? hahahaha.... kan,kan da kantoi...hehehe. Pokoknya kan, pasti kita boleh sebut cerita apa yang di bawa masuk ke seni, walaupun tak suka. 

      Ok, MP tak nak cerita tentang tu sekarang, MP cuma nak bongkarkan satu rahsia tentang inbox gmail dan spam.... oh tak ku sangka tak ku duga,kemalasan yang menjadi raja akhirnya memakan kotak inbox MP yang tak berapa nak besar....hahahaha. Tu la, asyik biar aje mesej masuk last sakali sampai bertimbung. Pastu nak delete bukan main lah lama, berjam-jam tak habis lagi. Seingat MP la kan, MP start buat gmail ni dalam tahun 2010 pastu kan start berblogger dalam awal 2011 dan sekarang dah 2014. 

      Fuhh, MP membela email yang tak terbaca dah berapa tahun ni....hahaha. Dah la, tak padam-padam. Ni kompomm kalau siapa-siapa tengok inbox MP pengsan nih!! Hahahaha. Well, inilah anak dara yang rajin namanya....hehehehe. Yea la.... siapa suruh banyak sangat email masuk, kan dah penuh.. hehehe. Ni namanya rajin membela sampah MP!!! 

Ok-ok!! MP janji tak buat lagi. Ni pun dah beribu kali menyesal sebab malas sangat nak delete email-email yang tak pakai tu, kompom kawan2 MP kat sini xde siapa pernah simpan email yang tak pakai sampai beribu kan. Banyak email yang penting hilang, tak masuk-masuk walhal dah banyak kali di hantar. 

           Last-last bila MP bukak dekat spam mak aiiiii....., dekat spam pun email dah 2,855? Ish2... MP ni kan, tu nasib baik sebab kena marah dengan member sebab tak padam email yang masuk sampai email baru tak dapat di baca pulak.

         Tu la, moral the story lain kali jangan malas-malas lagi. Walau sesibuk apa, walau tak dapat nak up-date citer kat blog sekali pun jangan lupa jengah email. Tengok la, kot-kot ada email penting masuk. Kalau email tu tak penting buangkan agar senang email lain masuk. Takde la dia merayap masuk ke spam... hehehe.

         Ok,nampaknya sampai sini dulu la yea entry MP hari ni. Kena buat kerja sikit ni, kerja bersihkan inbox gmail....hahaha. 
Assallamualaikum, Sekian. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa u ollllll.......

1 comment:

Lissa said...

bw sini.. jemput singgah blog
lissadblog.blogspot.com :)